Forsiden
Børnebøger om jernbaner 
De tre børnebøger er forfattet af Jan Forslund for forlaget Flachs.
Bøgerne er nu udsolgt fra forlaget, men et lille restoplag udbydes herved til salg til ca. halv pris. Alle tre bøger er i fuld farvetryk og stift indbundne. 
OBS: Disse bøger sælges ikke til forhandlere.

Birger er lokomotivfører.  
Udgivet 1999. Format 28 x 22,5 cm – 32 sider – billedbog med ledsagende historie. Bogen indeholder en beskrivelse af en lokomotivførers hverdag, hvor hovedhistorien er en tur fra København til Århus og retur med lyntog/intercitytog. Bogen beskriver lokomotivførerens opgaver og oplevelser, lige fra tjenestens start til dens ophør. Bogen er fyldt med flotte og beskrivende billeder optaget i bl.a. førerrummet. Bogen, der fik en meget flot og stort opsat omtale i Berlingske Tidende, er særdeles velegnet til oplæsning for mindre børn, og til selvstændig læsning for børn over ca. 10 år. Men også voksne vil finde bogen spækket med både spændende oplysninger om en lokomotivførers dagligdag og dertil en lang række flotte illustrationer. 
DKK 95,-

Carsten kører med damptog
Udgivet 2001. Format 28 x 22,5 cm – 32 sider – billedbog med ledsagende historie. Bogen er en beskrivelse af årets gang på Museumsbanen, Maribo-Bandholm, fra portene slås op i det tidlige forår til det sidste juletog. Hovedperson er Museumsbanens driftschef Carsten Buhl. Vi følger ham under forårets klargøring af vogne og lokomotiver, i remisen, under inspektion af banen og Bandholm Station og naturligvis under de mange kørsler med passagerer. En række bipersoner, bl.a. en del børn, er med til at dramatisere oplevelsen af en driftig og velfungerende veteranbane. Bogen er særdeles velegnet til oplæsning for mindre børn, og til selvstændig læsning fra ca. 9 år. 
DKK 95,-

Tog 
Udgivet 2000. Format 20 x 22,5 – 24 sider – billedbog med forklarende tekst. Bogen er en grundbog for børn om tog. I et meget enkelt sprog forklares om forskellige typer materiel, om skinnerne, stationerne, godstog/passagertog, remiser og værksteder, signaler o.s.v. Bogen er en ”læse-let-bog” for børn helt ned til 7-8 års alderen, men bogen kan også anvendes som højtlæsning. 
DKK 95,-

 

Forsiden Historien om
HOLSUND
Læs om baggrunden for forlaget HOLSUND. Børnebøger om 
jernbaner
HOLSUND sælger også jernbanebøger fra andre forlag - bl.a. børnebøger. Kontakt
HOLSUND
Vasevej 19a, 2840 Holte
tlf: +45 45 42 04 52
e-mail: jan.forslund@mail.dk